Dinamis industri - E-commerce, Modél pangwangunan perdagangan énggal

Tanggal 22 Januari, Menteri Kamentrian nyarioskeun pangwangunan pasar ritel online di 2020, nyatakeun yén dina taun kamari, pamekaran pasar ritel online nunjukkeun tren anu positip, sareng ukuran pasar naék pisan anyar tingkat. Dina sapanjang taun 2020, fitur pasar ritel online Cina sapertos kieu: transformasi modél bisnis lami ka anyar parantos diikat, sareng moméntum ningkatkeun konsumsi teu dileungitkeun; E-commerce lintas batas terus ngamajukeun pamekaran perdagangan internasional; E-commerce désa parantos ditingkatkeun, sareng pamekaran e-commerce désa parantos langkung jero.

Dilaporkeun yén di taun 2020, platform e-commerce ngawaskeun konci Cina parantos akumulasi langkung ti 24 juta penjualan langsung, penjualan pendidikan online parantos ningkat langkung ti 140% ngabandingkeun sareng taun kamari, sareng konsultasi pasien médis online parantos ningkat ku 73,4% taun di sataun. Salaku tambahan, kagiatan promosi balanja online skala ageung sapertos "Double Shopping Festival", "618 ″," Double 11 ″ sareng anu lumangsung "Online Spring Festival Shopping Festival" parantos ngamajukeun pelepasan paménta sareng sacara kuat ngadorong pertumbuhan pasar . Konsumsi héjo, séhat, "adegan bumi" sareng "ékonomi bumi" parantos janten langkung populér, sareng kamekaran alat-alat kabugaran, tuangeun anu séhat, produk desinféksi sareng sanitasi, alat-alat dapur tengah sareng high-end sareng produk piaraan sadayana parantos ngaleuwihan 30%.

Numutkeun ka statistik pabean, impor sareng ékspor volume Cina e-commerce cross-border bakal ngahontal 1,69 triliun RMB di 2020, paningkatan 31,1%. Kolaborasi Tiongkok sareng 22 nagara ngeunaan e-commerce Silk Road parantos langkung jero, sareng palaksanaan hasil kerjasama dua hala parantos gancang. 46 zona uji coba komprehensif e-commerce cross-border anyar ditambihan, sareng "9710 ″ sareng" 9810 "modél perdagangan ékspor e-commerce B2B lintas-batas ditambihkeun pikeun mempermudah clearance bea cukai.

Dina hal e-commerce désa, penjualan ritel online désa ngahontal 1,79 triliun yuan di 2020, dugi 8,9% taun dina sataun. E-commerce parantos ngagancangkeun industriisasi sareng pamekaran digital ngeunaan pangabisa tatanén, sareng sauntuyan produk tatanén anu diadaptasi kana pasar e-commerce teras ngajual saé, masihan dorongan anu kuat pikeun révitalisasi padesaan sareng pengentasan kemiskinan. Numutkeun data anu dikaluarkeun ku National Bureau of Statistics, penjualan ritel online Cina di 2020 bakal ngahontal 11,76 triliun yuan, nepi ka 10,9% taun dina sataun, sareng penjualan ritel barang-barang fisik bakal ngahontal 9,76 triliun yuan, dugi ka 14,8% taun dina sataun , nyumbang ampir saparapat tina total penjualan eceran barang konsumén.

Data nunjukkeun yén ritel online maénkeun peran anu langkung penting dina ngamajukeun konsumsi, stabilisasi perdagangan luar negeri, ngembangna padamelan sareng mastikeun mata pencaharian masarakat, nyumbangkeun vitalitas anyar kana pola pangwangunan anu anyar dimana siklus domestik mangrupikeun badan utama sareng siklus domestik sareng internasional saling nguatkeun.


Pos waktos: Feb-01-2021