Dinamis industri - modél e-commerce "Méksiko" modél "Laut Biru"

Epidemi parantos sacara dramatis ngarobah cara masarakat Méksiko balanja. Malah aranjeunna henteu resep balanja online, tapi, bari toko-toko ditutup, urang Meksiko mimiti nyobian sareng resep balanja online sareng pangiriman bumi.

Sateuacan lockdown ageung kusabab COVID-19, Mexico's e-commerce parantos dina trend anu luhur, sareng salah sahiji tingkat pertumbuhan luhur e-commerce di dunya. Numutkeun ka Statista, dina taun 2020 ampir 50% urang Mexico balanja online, sareng di tengah wabah éta, jumlah urang Meksiko balanja online parantos ngabeledug sareng diperkirakeun naék ka 78% dugi ka 2025.

Balanja lintas batas mangrupikeun bagian penting tina pasar e-commerce Méksiko, kalayan sakitar 68 persén e-konsumén Méksiko balanja dina situs internasional, dugi ka 25% tina total penjualan. Numutkeun kana panilitian ku McKinsey Consultancy, 35 persén konsumén ngarepkeun wabah ieu ningkat dugi sahenteuna satengah kadua 2021, sareng aranjeunna bakal teras balanja online dugi epidemi parantos réngsé. Batur yakin yén sanaos saatos wabah éta, aranjeunna tetep bakal milih balanja online sabab éta parantos janten bagian tina kahirupan aranjeunna. Dilaporkeun yén parabotan bumi parantos janten fokus balanja online Méksiko, kalayan ampir 60 persén konsumén mésér parabot imah, sapertos kasur, sofa sareng alat dapur. Dina nyanghareupan epidemi terus sumebar, tren rumah tangga bakal teras-terasan.

Salaku tambahan, popularitas média sosial ogé nyandak kasempetan pikeun pangwangunan e-commerce di Mexico, sabab beuki seueur pembeli anu ngaliwat kana situs wéb balanja ku platform média sosial. Warga Méksiko nyéépkeun ampir opat jam sapoé dina média sosial, kalayan Facebook, Pinterest, Twitter sareng anu sanés anu pang populerna di nagara éta.

Tantangan utama pikeun e-commerce di Mexico nyaéta pamayaran sareng logistik, sabab ngan ukur 47 persén urang Meksiko gaduh rekening bank sareng urang Meksiko paduli pisan ngeunaan kaamanan akun. Dina hal logistik, sanaos perusahaan logistik ayeuna gaduh sistem distribusi anu asak, tapi daérah Méksiko kawilang khusus, pikeun ngahontal distribusi “kilométer terakhir”, sajumlah ageung stasiun kedah disiapkeun.

Tapi masalah anu ngahambat e-commerce di Méksiko ayeuna nuju dibahas, sareng kolam renang pangguna poténsial e-commerce nagara anu ngajantenkeun ngajual hoyong pisan nyobian. Bisa diprediksi yén ku munculna langkung "sagara biru énggal", daérah e-commerce dunya bakal teras mekarkeun.


Pos waktos: Feb-01-2021